Uw verhaal

Welke spelletjes speelde u vroeger op straat? Wat is uw mooiste herinnering aan de Sint Maarten viering? Kreeg u als kind ook altijd een blokje massee van de warme bakker in het dorp? Heeft u een poffert recept die oma vroeger ook al maakte? Is de kermis onderhand voor u een vaste traditie geworden?

Levend Erfgoed Groningen verzamelt zo veel mogelijk tradities rondom bijvoorbeeld feesten, eten & drinken, bijgeloof, kinderspelen, taal, muziek en andere gewoonten in Groningen. Denk aan Groninger gebruiken als het babyhokje, de Leekster tak, het Groningens Ontzet en zoetigheid als massee en pleverkouken. Maar ook de blaarkop is levend erfgoed en nieuwe tradities als de bierdouche op Noorderslag hebben evenzo een plek op de website.

De redactie is ook nieuwsgierig naar uw verhaal. Heeft u een bijzondere jeugdherinnering – bijvoorbeeld aan het buitenspelen of aan Groninger lekkernijen? Of vierde u de feestdagen – kerst en oud & nieuw  - op een speciale manier? Stuur ons uw verhaal. Wij zijn heel benieuwd hoe de tradities en gewoonten in Groningen leven. Help mee de kennis over levend erfgoed uit te breiden.

Verhaal insturen
  • Upload bestand...