WK Snertkoken en WK stamppotkoken

Wie maakt de meest smaakvolle snert en de lekkerste stampot? Op vrijdag 19 februari vindt weer de jaarlijkse WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken plaats. Ruim 30 deelnemers zullen tijdens deze 22ste kookedities strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren stamppot-opscheplepel. Daarnaast ontvangt de winnaar van het WK Jongens van de Klei Hollandsche stamppot de Jongens van de Klei. Het WK Snertkoken en het K Stamppotkoken vindt plaats in de keukens van het Alfacollege, Kluiverboom 3 in Groningen.

WK Snertkoken en WK stamppotkoken
Foto: Alfa College Kluiverboom

De jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals voor: recept, smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit.

Het Alfa-college faciliteert tijdens het evenement, samen met enkele klassen van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening. De studenten zijn al helemaal in de snert- en stamppotsfeer en ze zijn al druk bezig met de voorbereidingen. De deel studenten maakt onder andere een draaiboek voor het evenement. Het is voor hen een studieopdracht. Een andere klas bereidt zich voor op het gastheerschap, zodat zij de deelnemers en bezoekers goed kunnen ontvangen. In het geheel vernieuwde restaurant gedeelte komt een gezellig winkelplein met verkoop- en informatiestandjes. Op een aantal videoschermen zullen de verrichtingen in de keuken goed te volgen zijn.

“Wij zien ernaar uit”, aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen. “De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven”, Het Alfa-college is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost.

De belangstelling voor deelneming aan de 22ste editie van het WK SNERTKOKEN en de 15de editie van het WK JONGENS van de Klei HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 19 februari 2016 in Groningen is groot. De deelnemers komen uit het hele land.

Wilt u nog meedoen? Wees er dan snel bij.  Hoewel het reeds helemaal vol zit met 35 deelnemers kunt u zich nog wel aanmelden voor de reservelijst. Mail naar info@snertenstamppotevenementen.nl.

Meer info: www.snertenstamppotevenementen.nl

Zie ook