WinterWelvaart in Zoutkamp

WinterWelvaart in Zoutkamp
WinterWelvaart in stad. Foto: Bert Kaufmann / Wikimedia

De negende editie van WinterWelVaart trekt in december de provincie in. Tot nu toe vond het winterse evenement alleen in de stad Groningen plaats. Nu zijn ook Zoutkamp en Sappemeer onderdeel van dit winters evenement.

In de stad Groningen zijn de kades van Hoge, Lage en Kleine der A en het Scheepvaartmuseum van vrijdag 18 december tot en met zondag 20 december het decor van WinterWelvaart. Tal van historische schepen liggen afgemeerd aan de kades. Zowel op de schepen zelf als op de kades is van alles te zien en te doen. Op de schepen zijn intieme concerten, exposities en voorstellingen en op de wal zijn proeverijen, een kerstmarkt en kinderactiviteiten.

Zoutkamp en Sappemeer
Dit jaar vindt het sfeervolle winterevenement voor het eerst niet alleen in de stad plaats, maar ook op andere plekken in de provincie. De historische schepen meren op 12 december aan in  Zoutkamp en op 19 december in Sappemeer. Ook daar kunnen bezoekers aan boord van de schepen genieten van een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma. Op de kades is een gezellige markt.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum voegt in samenwerking met De verhalen van Groningen speciale programmaonderdelen toe aan de WinterWelVaart-edities. Zo is er o.a. een buitenexpositie, een film over scheepvaart en verschillende verhalencafé's. 

De toegang is gratis. Kijk voor de laatste informatie op www.winterwelvaart.nl.

Zie ook