SMAKELIJK, een dag over onze eetcultuur

Voedsel is naast een eerste levensbehoefte ook een cultuurverschijnsel. Onze maaltijden tonen wie we zijn. Wat er op ons bord ligt hangt veelal samen met technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Het symposium SMAKELIJK gaat dieper in op onze eetcultuur.

SMAKELIJK, een dag over onze eetcultuur

Wie zijn we, waar komen we vandaan en waar gaan we heen. Van roggepap naar macaroni en van nasi rames naar sushi en rawfood. De drie hoofdsprekers Carolina Verhoeven, Michiel Korthals en David Stroband leveren vanuit uiteenlopende expertises ‘food for thought’. Daarnaast presenteren drie regionale en lokale initiatieven zich, waaronder het Groningse ‘Toentje’.

SMAKELIJK is zondag 19 april van 10.30-18.00 uur aan de Sint Jansstraat 7 te Groningen. Aanmelden vóór 6 november. Entreeprijs, inclusief bijzondere lunch en borrelhapjes door voedselkunstenares Elles Kiers, € 55,00 (studenten 10% korting). Meer informatie en aanmelden via de website van Bij Vrijdag.