Olielicht in de Openlucht

Olielicht in de Openlucht

Het tweejaarlijkse winterevenement in Openluchtmuseum Het Hoogeland. Vlak voor de kerst ervaar je twee avonden lang de warmte en de sfeer van een donkere winteravond in de 19e eeuw. Met alle gebouwen van het museumterrein op oorspronkelijke wijze verlicht, muziek in diverse gebouwen en op het terrein, met stamppot en glühwein, warme chocolademelk en snert. Dit jaar wordt het programma aangevuld met een Verhalencafé; aan de hand van voorwerpen uit de museumcollectie kan iedereen verhalen ophalen uit het verleden.

Daarnaast is er op dinsdagavond muziek van het vocaal ensemble Van Heijk. Op woensdag speelt het Speelduo Ephraïm volksmuziek op viool en harmonica. Beide avonden neemt het accordeonspel van Zachar Gazarjan je mee naar Armenië.

Zowel op 22 als op 23 december is het openluchtmuseum geopend van 17.00 tot 21.00 uur. De entree bedraagt € 6,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar.

Het Verhalencafé wordt mede georganiseerd door de stichting Verhalen van Groningen en past in het project Onze Spullen waarvan het openluchtmuseum een van de deelnemers is.

Zie ook